100 kapital coaches skal finde penge til vækst

 De fem regionale Væksthuse er fra i dag klar til at hjælpe op til 250 virksomheder, der mangler kapital til at vokse for. 100 private rådgivere med forskellige kompetencer er udvalgt som såkaldte kapital coaches.
Små og mellemstore virksomheder kan fra i dag søge om at få tilknyttet en personlig rådgiver, som skal hjælpe med at finde vækstkapital. Op til 250 virksomheder kan få betalt halvdelen af regningen fra rådgiveren. Og op til 300 virksomhederne kan på samme måde få et finansieringstjek.

 Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

 – Mange små og mellemstore virksomheder har behov for ny kapital, når de skal investere og vokse. Men virksomhederne har ofte svært ved at finde de private investorer eller andre tilbud uden hjælp. Derfor aktiverer vi nu private rådgivere, der kan forbedre små og mellemstore virksomheders mulighed for at få tilført ny vækstkapital. Det kan bidrage til at sætte skub i væksten og dermed skabe nye jobs.

 Tilbuddet, som hedder Kapital gennem rådgivning, kører frem til udgangen af 2012 og er finansieret med 10 mio. kr. Tilbuddet administreres af de fem regionale Væksthuse, som formidler kontakten til et udvalg af kapital coaches, som virksomhederne kan møde og vælge iblandt.

 Kapital gennem rådgivning består af i alt tre initiativer:

1. Kapital coaches til op til 250 virksomheder: 100 private rådgivere har tilmeldt sig som coaches hos Væksthusene. Virksomheden får betalt halvdelen af regningen af staten, dog maksimalt 15.000 kr.

2. Finansieringstjek til op til 300 virksomheder: Virksomheder kan købe en privat rådgiver, som gennemgår debitorer, kassekredit m.v. Staten betaler halvdelen af regningen, dog højst 5.000 kr.

3. Finansieringsmøder/workshops med 1.500 virksomheder: Morgen- og gå-hjem-møder i kommunerne. Møderne er gratis.

 

Ordningen bygger på erfaringer med en kapital coach-ordning i Region Midtjylland, hvor 19 virksomheder fik tilført 80 mio. kr. i privat kapital

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *