Akustik på kontoret

 

Findes der noget værre end et larmende kontormiljø? Larm og støj er hvad der inden for branchen af akustik løsning kaldes for almen akustik. Der findes et utal af løsninger for blandt andet kontor-akustik. En af dem er at afsætte samtlige af medarbejderne i firmaet for så at hensætte hele kontoret til total ensomhed og den hertil følgende stilhed. En anden og mere optimal løsninger er at undersøge om der findes en akustisk løsning der kan hjælpe på netop dit problem.

Spørgsmålet inden løsning handler først og fremmest om hvilken type kontor-akustik der er tale om. Der er nemlig forskel på løsningen af akustik afhængig af om det er et stort og åbent kontormiljø eller om der snarer er tale om mindre og mere private kontorer til de ansatte i en given virksomhed.

Denne virksomhed kunne være lokaliseret i både København eller i en by med et længere navn som for eksempel Silkeborg. Men det kunne også være i et andet land som Tyskland eller Holland. Og her kan der være forskel på den kulturelle norm for hvor meget eller hvor lidt man taler på et kontor. Befinder kontoret sig ude på landet et sted på Fyn, vil normen måske være at man hvisker mere end man råber, hvorimod hvis kontoret befinder sig i Kenya kan man være rimelig sikker på at der er dømt totalt kaos rent lydmæssigt.

Derfor findes der på verdensplan, akustik løsning til stort set alle former for kontor-akustik. Samtidig har det også stor betydning, hvilken form for arbejde der udføres på det givne kontor. Er det krævende arbejde der for de fleste timer af dagen kræver dyb individuel koncentration. Eller er det et kreativt miljø hvor der ofte skal kastet med bolde over de forskellige emner eller jongleres forskellige løsningsmuligheder for et bestemt problem med så mange kolleger som har lyst til at blande sig i diskussionen. Faglighed vil uanset hvad være i højsæde, og derfor er det vigtigt at lyden også er det.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *