Aminos Iværksættere vil have Liberal Alliance

Næsten halvdelen (46,4% og godt 1.000 stemmer) af de afgivne stemmer i iværksætterportalen Amino.dk’s meningsmåling går til Liberal Alliance. Og de liberale holdninger afspejler sig også i iværksætternes politiske debat.

Iværksættere hylder friheden. De gider ikke ligge under for tåbelige regler og idiotiske benspænd fra det offentlige. Og de mener åbenbart, at Liberal Alliance har de bedste løsninger,” siger Amino.dk’s stifter, Martin Thorborg.

Amino.dk debatforum har hver uge, siden valget blev udskrevet, haft en meningsmåling kørende for sine mere end 100.000 brugere. Og tendensen er entydig. Hver eneste uge har den orange linje, som symboliserer tilslutningen til Liberal Alliance, været den længste. Og der har kun været en enkelt uge, hvor Venstre har opnået mere end halvt så mange stemmer som Liberal Alliance, så hvis iværksætterne var alene om valget, skulle Lars Løkke frygte Anders Samuelsen mere end hele den røde blok, som til sammen kun opnår 26% af iværksætterstemmerne.

Mere end blot tal
Amino.dk nøjes ikke med undersøge iværksætternes politiske tilknytningsforhold. ”Vi har åbnet en sektion med politisk debat, hvor iværksætterne kan stille forslag,” forklarer Martin Thorborg.
Brugerne kan både stille nye forslag og stemme på de forslag, der allerede er stillet, og også her viser irritation over konkrete administrative problemer sig.
”Afskaf PBS monopol,” hedder det mest populære forslag. Baggrunden er, at man ikke kommer uden om PBS, hvis man vil kunne modtage rene Dankort i sin webshop. Webshopejernes dilemma er, at PBS er dyrere end konkurrenterne, men hvis man ikke modtager alle betalingskort, koster det kunder. ”Og i den sidste ende betyder det, at det bliver dyrere end nødvendigt at handle i danske webshops,” forklarer Martin Thorborg og fortsætter: ”Og det er for dumt, for så er kunderne ikke længe om at finde de udenlandske webbutikker i stedet.”

Konstruktive forslag
De fleste af forslagene handler nu ikke om afskaffelse af regler, men er direkte anvendelige konstruktive forslag, som ethvert parti kan tage ind i sin politik, hvis de føler for det.
Et af de mere markante forslag handler om at lade virksomhedsskatten være 0%, for den del af kapitalen, der geninvesteres. Ideen stammer fra Estland, hvor den har været virkelighed i mere end 10 år. En sådan skattefritagelse for geninvesteret kapital vil ifølge forslagsstilleren, Thomas Hansen, få flere virksomheder til at orientere sig mod vækst.

Thorborgs opsang
Amino.dk’s stifter, Martin Thorborg, er stolt over det saglige niveau i debatten. ”Når vi hører politikerne debattere, handler det mere om hvem, der kan pisse højest og få den anden til at tabe ansigt. Det er for kedeligt at høre på, og det fører ingen vegne hen. På Amino kommer iværksætterne med konkrete forslag, og jeg er ligeglad med hvilke partifarver, der tager hvilke forslag op. Men hvis politikerne vil have iværksætternes hjælp til at skabe vækst, må de gribe fat i nogle af de forslag, som iværksætterne selv stiller, og gøre dem til virkelighed,” siger Martin Thorborg, og lover samtidig at formidle iværksætternes forslag direkte til den regering, der sætter sig på magten efter valget.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *