Erhvervsklimaet for Iværksættere og erhvervsdrivende i Esbjerg topper blandt Danmarks fem største byer

Iværksættere og erhvervsdrivende har rigtig gode muligheder for at drive virksomhed, når de bosætter sig i Esbjerg Kommune. Det fastslår en omfattende analyse, som DI netop har sendt på gaden. Her er Esbjerg Kommune gået 18 pladser frem siden målingen i 2010 og byen ligger i 2011 på en 13. plads. Esbjerg er nr. 2 på listen over de 10 største byer.

Resultaterne stammer fra analyse blandt 4752 virksomheder, der spørges om 11 kategorier i det lokale erhvervsklima i Danmarks kommuner. Ikast-Brande Kommune løb med førstepladsen.

I Esbjerg arbejdes der målrettet på at nå førstepladsen på listen over de ti største byer, i løbet af de kommende år. Esbjerg Erhvervsudvikling, Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn arbejder således tæt sammen for at forbedre rammebetingelserne for det at blive Iværksættere og drive virksomhed i Esbjerg kommune. Målet er at skabe et så attraktivt klima for nuværende og potentielle virksomheder som overhovedet muligt.

– Jeg har med stor tilfredshed noteret mig, at Esbjerg er sprunget et godt stykke frem på listen blandt kommuner med det bedste erhvervsklima for Iværksættere. Det går den rigtige vej, men vi kan blive endnu bedre. Som Danmarks Energimetropol, er det afgørende, at vi skaber optimale betingelser for offshorebranchen, alle underleverandører, og selvfølgelig alle de andre typer virksomheder, som allerede har etableret sig i Esbjerg eller overvejer at gøre det, fastslår viceborgmester Jakob Lose og fortsætter: Der er altid plads til flere virksomheder i kommunen. Havnen er i fuld gang med at udvide med et kæmpe område, og i Esbjerg har vi ligeledes udstykket en meget stor erhvervsgrund, med en planlagt direkte vejforbindelse til havnen.

Esbjerg er gået 18 pladser frem
– Esbjerg er nr. 1 blandt de 5 største kommuner, og vi er nr. 2 blandt de 10 største kommuner. Og det er et selskab vi gerne vil være en del af. Nu skal vi så holde fast og gå efter en placering som nr. 1 blandt de 10 største kommuner. Vigtigst af alt er, at vi hele tiden arbejder på at forbedre rammebetingelserne for erhvervslivet. Når Esbjerg skal stige i tabellen kræver det, at der vedholdende arbejdes for at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft og ændre på kommunens image. Ligesom kommunal sagsbehandling, velfærdsservice samt skatter, afgifter og gebyrer er tre kategorier i analysen, hvor Esbjerg skal arbejde på en bedre placering, siger bestyrelsesformand John Lesbo fra Esbjerg Erhvervsudvikling.

Tak for indsatsen
Af analysen fremgår det at Esbjerg ligger på en niende plads når det gælder dialog mellem erhvervslivet og kommunens politikere. Og en 13. plads når det gælder dialog mellem erhvervslivet og kommunens embedsmænd. Og det sætter bestyrelsesformanden fra Esbjerg Erhvervsudvikling pris på.
– Der skal lyde et stort tillykke til kommunens virksomheder, politikere og forvaltningen på rådhuset, medarbejderne på Esbjerg Havn, medarbejderne ved EEU og alle andre, der har bidraget til den flotte placering, slutter John Lesbo.

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *