Finansloven tager fat i vækst udfordringen

Regeringen har i dag offentliggjort sit finanslovsforslag for 2012. Med finanslovsforslaget tager regeringen et ansvarligt og ambitiøst skridt på vejen til at skabe fornyet i vækst i Danmark.

Regeringens finanslovsforslag indeholder en kickstart af dansk økonomi med en markant grøn profil. Konkret fremrykkes investeringer for i alt 18,7 mia. kr. – 10,7 mia. kr. i 2012 og 8 mia. kr. i 2013. Samtidig får forskning og uddannelse et løft allerede i 2012.

Regeringens finanslov markerer det første skridt i retning af at løse udfordringerne for dansk økonomi. Regeringen vil løbende følge op på regeringsgrundlaget med reformer, der skaber grundlag for vækst også på længere sigt og bidrager til et økonomisk råderum, der skal gøre det muligt at investere i velfærd, uddannelse og forskning.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Danmark står overfor store udfordringer, og det præger dette års finanslov. Vi har overtaget ansvaret for Danmark på et tidspunkt, hvor der er udsigt til en svag økonomisk vækst og et stort hul i statskassen. Vi skal have bragt nedbragt underskuddet på de offentlige finanser, og vi må vende hver en krone.

Regeringens forslag til finanslov er både ambitiøst, ansvarligt og troværdigt. Vi sætter gang i væksten i dansk økonomi gennem fremrykning af investeringer for i alt 18,7 mia. kr. i blandt andet skoler, daginstitutioner, sygehuse og renovering af almene boliger. Samtidig har “Kickstarten” en markant grøn og social profil.

Jeg er glad for, at vi i kickstarten har fundet plads til at styrke Kom-i-gang-låneordningen med 150 mio. kr. i risikovillig kapital i 2012. Det vil betyde, at yderligere 300 iværksætter-virksomheder kan få garantier for lån på op til 1 mio. kr. Samtidig fastholder vi skattekreditten på virksomhedernes investeringer i forskning og udvikling, så det er ekstra attraktivt for dem at investere i fremtiden. Vi afsætter også i alt 50 mio. kr. til at styrke eksporten til BRIK-landene og tiltrække udenlandske investeringer til Danmark. Det er initiativer, der er med til at skabe nye arbejdspladser og sætte gang i væksten i de kommende år.

Med finansloven får vi afskaffet multimedieskatten. Folk på arbejdsmarkedet skal ikke straffes for at bruge moderne teknologier og for at være fleksible i forhold til deres arbejdsplads. Samtidig er dette et væsentligt skridt i retning af at sikre udbredelsen af nye teknologier.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *