Find nye forretningsmuligheder i nabolandet

Ny grænseoverskridende netværksgruppe oprettes med udgangspunkt i cyberspace-netværket LinkedIn. Men deltagerne mødes også “i virkeligheden”

“Vi vil gerne mødes igen”. Sådan lød det fra flere af deltagerne, da der fornylig var erhvervsdating i Tønder.

Et netværk på tværs af grænsen er også deltagernes klare ønske ved forskellige andre grænseoverskridende arrangementer.

Det har Tønder Erhvervsforum, Industri- og Handelskamret i Flensborg og Nordfrieslands erhvervsfremmeorganisation arbejdet på og opretter nu en ny netværksgruppe ”Business Tønder Nordfriesland”.

Gruppens medlemmer er primært fra Tønder Kommune og Kreis Nordfriesland. De kan mødes online på netværket LinkedIn, og så inviteres de løbende til arrangementer, hvor de får mulighed for at mødes fysisk.

– Formålet med gruppen er at gøre det nemmere for virksomhederne i grænseregionen at finde deres muligheder på den anden side af grænsen, at udveksle ideer og lære naboerne bedre at kende, siger Christiane Plischke, som er eksportkonsulent i Tønder Kommune og den drivende kraft på Tønder-siden.

– Gruppen på linkedIn er startet op og har inden for kort tid hurtigt fået medlemmer. Vi har fået meget positiv respons på initiativet og ser nu frem til at uddybe relationerne og netværket i regionen Tønder – Nordfriesland. Og vores første virksomhedsbesøg er den 19. november hos Mürwiker Werkstätten, hvor vi både ser virksomheden og hører om forskelle i forretningskulturen mellem Danmark og Tyskland, tilføjer Christiane Plischke.

Om Mürwiker Werkstätten

Hos Die Mürwiker Werkstätten i Niebüll finder man ca. 300 medarbejdere, der alle har et fysisk eller psykisk handicap. Virksomheden samarbejder allerede over grænsen til Danmark, men der er flere muligheder at hente i nabolandet. Derfor åbner virksomheden dørene den 19. november, hvor alle gæster vil få rig mulighed for at skabe nye forretningsforbindelser på tværs af grænsen.

Mennesker med en fysisk eller psykisk lidelse kan ofte have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Men sådan er det ikke hos Die Mürwiker Werkstätten. Her vil mennesker med fysiske eller psykiske lidelser blive kaldt medarbejdere, og de vil få lov til at producere produkter fra alle brancher, at rode med elektronik, bilpleje, forpakning og meget andet. Samtidig vil der altid være mulighed for at få hjælp og støtte fra en person, der ved, hvordan man giver den rette omsorg.

Dr. Stefan Ascherfeld, afdelingsleder hos Die Mürwiker Werkstätten i Niebüll, understreger at ”personer med fysiske eller psykiske lidelser altid kommer i første række. Først i anden række kommer erhvervslivet”.

Men det har nu ikke vist sig som nogen barriere for virksomheden, der ikke løber tør for ordrer foreløbig. Og ordrerne kan være både tyske og danske, for virksomheden arbejder sammen med Det Gamle Apotek i Tønder – og Die Mürwiker Werkstätten er verdens største online-udbyder af klodserne fra LEGO.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *