Forebyg mod smerter i ryggen i stedet for efterbehandling

kontorstol-baekkenbund

Prøv at forebygge mod smerter i ryggen hellere end at lindre

Smerter i ryggen, stiv ryg eller bare en tendens – her kan du få mere information: I denne artikel får du råd til hvordan du nogle gange ville kunne undgå ondt i ryggen. Denne artikel er ikke en akademisk eller videnskabeligt funderet artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke artiklen som en evidens undersøgelse, men som tips og tricks du eventuelt kan bruge til dagligt!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

Følgende kan nogle gange hjælpe ved ondt i ryggen:

  1. Bevæg dig mere aktivt i din fritid
  2. Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med stillesiddende arbejde ved et kontorbord så er hæve sænkeborde et fint svar på noget af problemet (find mere om hæve sænkebord her)
  3. Styrk dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Sundhed.dk
  4. Træn dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Træn din bækkenbund – Læs mere om bækkenbundsøvelser her
  6. Undgå forkerte løft – Det kan du læse yderligere information om her hos HK
  7. Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  8. Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og ergonomisk-kontorstol.dk – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem du kan finde på her på Billig Kontorstol

En stiv ryg er en klar besked til dig som du skal lytte til

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Det er et meget kraftigt tegn, hvis du er ved at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og laver øvelserne på den her side. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De her fagpersoner har en uddannelse i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *