Fra krise til vækst med helstøbt ledelse – ny uddannelse viser vejen

Ledere skal være helstøbte og mestre både høj faglig kompetence og gode personlige lederegenskaber, hvis de vil skabe de bedste betingelser for vækst og gode resultater. Nu hjælper ny uddannelse lederne på vej.

En undersøgelse fra Ennova 2011 konkluderer, at der er en direkte sammenhæng mellem medarbejdernes arbejdsglæde og den type leder, de har. Hos medarbejdere med helstøbte ledere ligger arbejdsglæden helt i top. Fra adskillige andre undersøgelser (se f.eks. T. S. Kristensen: Trivsel og produktivitet) ved vi, at der er en stærk sammenhæng mellem arbejdsglæde og positive resultater på bundlinjen. Der er derfor brug for flere helstøbte ledere på danske arbejdspladser, siger stress- og businesscoach Lisbeth Fruensgaard. Det skaber vækst både på det økonomiske og det menneskelige plan. Hun har derfor udviklet uddannelsesforløbet ”Den helstøbte leder™”.

Lær at lede indefra
Hvor andre lederuddannelser typisk uddanner via tilførsel af redskaber udefra, lærer man på Den helstøbte leder™ at lede indefra. DU er redskabet, siger Lisbeth Fruensgaard. Det er dine unikke styrker, kompetencer og værdier, der skaber dit lederskab og gør dig til en fantastisk leder. Men det kræver, at du er bevidst om dem og forstår at bruge dem på en måde, der løfter dine medarbejdere. Det er blandt andet dette, man kan forvente at lære på uddannelsen.

Autenticitet og kant
Ledere skal kunne motivere, inspirere og løfte sine medarbejdere, siger Lisbeth Fruensgaard. De skal samtidig kunne formidle klarhed, retning og sikkerhed. Dette kræver, at lederen er fuldt bevidst om, hvilken retning han går i og, ikke mindst, hvorfor. Lederen bør kende sin egen personlige livsvej og sine personlige værdier og agere ud fra dette og skabe et link til virksomhedens værdier og retning. Det skaber autenticitet og kant, som gør lederen stærk, ægte og menneskelig i relationen til sine medarbejdere, og der arbejdes derfor grundigt med både værdier og livsvej på uddannelsen.

Når en leder skal løfte sit team og finde guldet i hver enkelt medarbejder og træffe gode, bæredygtige beslutninger, kræver det nærvær, Nærværet gør lederen i stand til at spotte potentielle eller begyndende samarbejdsproblemer, konflikter eller medarbejdere i krise, og handle på det inden problemerne vokser og påvirker afdelingens resultater. Det at være nærværende er derfor et andet af uddannelsens vigtige elementer, og deltagerne vil bl.a. lære forskellige teknikker baseret på mindfulness.

Stor interesse
Mange virksomheder er allerede blevet præsenteret for uddannelsen og udtrykker stor interesse.
”Tanken om helstøbt ledelse er meget relevant og helt i tråd med de værdier, vi arbejder efter”, siger afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse, Annemette Jeppesen. ”Med udgangspunkt i den præsentation jeg har fået, ser jeg den nye uddannelse som et godt supplement til de eksisterende lederuddannelser”.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Den helstøbte leder™, kan du finde mere information på www.denhelstobteleder.dk eller ved at kontakte Lisbeth Fruensgaard på 20652966

Fakta om uddannelsen
Uddannelsen Den helstøbte leder™ består af fire moduler á to dages varighed hver og strækker sig over en periode på 4 måneder. De to første moduler handler om det personlige lederskab, og sætter fokus på bl.a. værdier, livsvej og nærvær, mens de to sidste moduler lærer lederen at vise vejen for sit team. Her arbejdes bl.a. med motivation, begejstring, stresshåndtering og kommunikation.

Alle deltagere modtager personlig coaching mellem hvert modul.
Uddannelsen kører både som åbne hold og internt på virksomheder. Næste åbne hold starter den 21. marts i Vejle.

Fakta om Lisbeth Fruensgaard
Lisbeth Fruensgaard er uddannet cand.negot. og ICF-certificeret coach og har via forskellige uddannelser specialiseret sig i stresshåndtering. Hun har tidligere været ansat i det private erhvervsliv, men er i dag selvstændig og tilbyder uddannelse, kurser og foredrag samt personlige coachingforløb. Lisbeth er forfatter til bøgerne ”Tag dig nu sammen, skat” og ”Det er nu eller aldrig”. Hun har solid erfaring bag sig og har løst opgaver for en lang række af danske virksomheder. Du kan læse mere om Lisbeth Fruensgaard på www.denhelstobteleder.dk

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *