Investorerne tør igen satse på danske iværksættervirksomheder

Skab vækst i virkeligheden iværksættervirksomheder

Der er hårdt brug for forbedrede rammevilkår for Danmarks små og mellemstore virksomheder og ikke mindst iværksættervirksomheder. Derfor er det bydende nødvendigt med et opgør mod vækstdræbende skatteregler og bureaukratiske regelsæt, så investorerne igen tør satse på danske iværksættervirksomheder. Vi foreslår derfor 0-bureaukrati for iværksættervirksomheder.

Midt i en valgkamp skriger alle på vækst. Ingen har dog endnu vist den risikovillighed, der skal til for at få Danmark på ret køl, mener DVCA. Et vækstinvestorfjendsk skatteregime bremser den risikovillige kapital, og Danmark får aldrig udviklet de blomstrende iværksættervirksomheder, der skal skabe fremtidens vækst og arbejdspladser, lyder budskabet.

”DVCAs business angels kommer nu med ti konkrete vækstforslag, der er klar til at blive iværksat. Med ”Vækst i virkeligheden” giver vi ti bud på, hvordan vi satser på de risikovillige investorer, der hjælper væksten på vej,” siger Jesper Jarlbæk, der er formand for DVCAs business angel udvalg.

O-bureaukrati for iværksættervirksomheder
Et fokusforslag er, at der skal en regelforenkling til. Trods et stort arbejde i Danmark, hvor fx revisionspligten for mindre virksomheder røg væk, har vi stadig lang vej.

”Vi har i dag byrder for 24 mia. kr., hvilket er et alt for højt tal. DVCA forslår, at vi fokuserer på specielt på de små virksomheder. Undersøgelser viser nemlig, at det er her arbejdspladser skabes, modsat de store, der nedlægger,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør DVCA.

DVCA opfordrer til, at fokus kommer væk fra regeltyranni, så virksomhederne får mere tid til ledelse og dermed udviklingen af virksomhederne, en indsats eksempelvis Sverige har haft succes med.

Stop skattediskriminationen

Business angels mener, at der er alvorligt brug for reformer og derefter stabilitet på skatteområdet i Danmark.

”Set i europæisk perspektiv har Danmark en helt enestående investor fjendsk skattelovgivning. De mange vækstdræbende skatter og manglen på retssikkerhed suger energien ud investeringslysten – både hos danske og udenlandske investorer. Der ses dagligt eksempler herpå.”. Derfor forslår Jesper Jarlbæk bl.a. et opgør med lagerbeskatningsprincippet, at der gives skattefrihed for geninvesterede midler, samt at der skabes en reel skattesymmetri for holdingselskaber”.

”Gennemføres disse tre forslag skaber vi en langt større retssikkerhed for investorerne, og viser dem den tillid, der skal til for, at de vil satse på de spæde vækstvirksomheder. Vækstvirksomheder er oftest i kronisk kapitalmangel, og derfor udbetaler de sjældent udbytte til de business angels, der har investeret i selskabet. Derfor er de nuværende skatteregler skadelige, da de afkræver investorerne iværksætterskat af en gevinst, de ikke har modtaget,” fortæller Jannick Nytoft.

Derfor er et af DVCAs skatteforslag, at investorerne først beskattes i det øjeblik, at en business angel tager midler ud af et selskab til privatforbrug. Dermed skabes geninvesteringer og væksthjulene holdes i gang.

Risikovillighed nu til iværksættervirksomheder
Ifølge DVCAs business angels vækstprogram kræver fremtidig vækst risikovillighed her og nu. Business angels peger på, hvordan Danmark i en stadig mere global verden har reageret på kriser ved at stramme skatteskruen for investorer. Derfor er opfordringen, at tendensen skal stoppes og bureaukratiet sænkes.

De ti forslag:

Forslag nr. 1: Afskaf iværksætterskatten!
Forslag nr. 2: Afskaf skatte-diskrimination i Danmark
Forslag nr. 3: Skattekreditter – Ligestil vækstlaget med koncerner!
Forslag nr. 4: 0-bureaukrati for iværksættervirksomhederForslag nr. 5: Bedre rammer for brug af optioner og warrants i start-up virksomheder
Forslag nr. 6: Oprettelse af matchingfond for business angel investeringer
Forslag nr. 7: Lånekapital til vækstvirksomheder og venturefonde
Forslag nr. 8: Rate- og kapitalpensioner skal understøtte vækstiværksættere
Forslag nr. 9: Den offentlige indkøbspolitik skal have fokus på iværksættere
Forslag nr. 10: Mere velfungerende business angels netværk

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *