Iværksætteri på tværs

Iværksættere blandt andet fra København mødtes med lokale kolleger i anledning af den Nationale Iværksætteruge 2011; UGE 46

Sidste uge var officiel iværksætteruge i Danmark. I den anledning besøgte 12 særligt udvalgte, udenbys iværksættere Silkeborg som led i en landsdækkende iværksætteri-kampagne. Besøget var udformet som et netværks- og erfaringsudvekslingsmøde, hvor de 12 udenbys iværksættere mødte 18 lokale kolleger og dertil 9 af Silkeborgs mere erfarne virksomhedsejere og -ledere.

For Iben Louise Birkkjær og hendes firma, Teapot Web & Graphics, handler det nu om at få lagt en detaljeret strategiplan for, hvor hun befinder sig nogle år ude i fremtiden. For en anden lokal iværksætter, firmaet Co2 Pro, er næste skridt at finde egnede lokaler til fremtidig virksomhedsdrift.

Begge to fortæller de, at de har haft stor gavn af den iværksætterservice, de har modtaget fra erhvervSilkeborg: “Vi har gennemgået startpakken og haft coach på, for der har været mange nye ting at sætte sig ind i” siger Henrik Kayerød Jochumsen fra Co2 Pro, som blandt andet har sikret sig agenturet på Mitubishi-solceller i hele Norden.

“Vores næste udfordring er at finde nogle lokaler, for så skal vi til at have ansatte; så kan vi ikke længere nøjes med et køkkenbord”, siger Henrik Kayerød.

Iben Louise Birkkjær har været i gang med Teapot Web & Graphics i et par år, og hun har fået ansat en regnskabsmedarbejder. “Man står lidt ved en lodret væg og kigger op, når man skal starte for sig selv i det her land”, siger hun om livet som iværksætter. Dog tilføjer hun straks, at det kan lade sig gøre, hvis man kæmper for sin sag.

erhvervSilkeborg har netop søsat et nyt iværksætterprogram for ambitiøse iværksættere, G-KRAFT. Peter Fabricius, udviklings- og souschef i erhvervSilkeborg siger: “G-KRAFT er et program for vækstiværksættere med højere oktan i tanken. erhvervSilkeborg samler iværksættere med drive og ambitioner under samme hat, for det er netop det, der skal til for at skabe de gode virksomheder.”

For at køre mere om iværksætteri og G-KRAFT kontakt:

Bent Thomassen, 2059 8820, bt@erhvervSilkeborg.dk

Thomas Møller Ørum, 4024 8847, tm@erhvervSilkeborg.dk

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *