Iværksættervirksomheder presser advokater på prisen

For 15 år siden blev skødemonopolet brudt og andre end advokater fik mulighed for at skrive og tinglyse skøder.

Siden da er priserne blevet presset godt ned – og det skyldes faktisk ikke advokaterne, men især ejendomsmæglere og jurister, der er gået ind på markedet og har været med til at presse priserne en god tand ned.

Det betyder, at du i dag kan bestille skødeskrivning og tinglysning for omkring 1.500 kroner til 2.000 kroner online. Både fra advokater, ejendomsmæglere og jurister. Den samme operation ville koste 3 gange dette beløb for omkring 10 år siden, hvor prisniveauet var et helt andet end tilfældet er i dag.

Advokater finder alternative indtjeningskilder

Det betyder at advokatbranchen som en anden iværksætter har ledt efter andre indtægtskilder – og de er faldet over ejendomsmæglerne.

Selvsalg som koncept slog i 2013 igennem og har været med til at fjerne noget af markedet for ejendomsmæglerne. Det har boligadvokaterne udnyttet. Med internettet har de markedsført en bolig så klarer advokaterne det juridiske arbejde med fx købsaftale og skødeskrivning. Ejendomsmægleren bliver kørt helt ud af forløbet.

Priserne stiger ikke foreløbigt

Hvert år sælges der 60.000 boliger i Danmark og der skal skrives ligeså mange skøder – flere, faktisk, da der også sælges grunde og skrives skilsmisseskøder.

Med et så stort marked er det for aktørerne et spørgsmål om volumen og priserne ser derfor ikke ud til at falde lige foreløbigt. Hvis nogensinde, faktisk.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *