Kvindelige ledere skal turde lede med hjertet

På årets Kvinder Kan konference i uge 46 stilles der skarpt på, hvordan fremtidens lederprofil evner at kombinere ledelse med hjerte og hjerne.

Der skrives i disse år helt nye kapitler i den klassiske ledelseshåndbog. Traditionelle økonomiske og strategiske ledelsesmodeller får nu et vægtigt modspil fra blandt andet socialpsykologi og hjerneforskning. Det er ikke nok, at fremtidens leder er klædt på rent strategisk og med solid økonomisk ballast. For fremtiden kommer det i lige så høj grad til at handle om at besidde sociale og bløde kompetencer, viser forskning på området.

– Både hjerne og hjerte udgør vigtige ressourcer som leder. I det øjeblik du evner at forene de to, står du med de bedste forudsætninger for at skabe en unik og konkurrencedygtig virksomhed – i Danmark og internationalt, siger Nathalie Godthaab, projektleder hos Væksthus Syddanmark, der sammen med landets øvrige væksthuse, Erhvervsstyrelsen samt Entrepeneurship in Denmark – Etnisk Erhvervsfremme – står bag årets Kvinder Kan konference den 14. november på Sørup Herregaard ved Ringsted.

Konferencen sætter i år fokus på det særlige lederpotentiale, der ligger i at bringe hjertet i samspil med hjernen. Først og fremmest anskuet fra kvindernes synsvinkel.

– Kvinder skal ikke være mænd og lede som mænd. De skal turde være tro mod sig selv og lede med hjertet. Vi ser, at de kvinder, der tør det, også som oftest er dem, der lykkes med deres virksomhed, siger Nathalie Godthaab, der i år har været med til at give konferencen en mere international vinkel i kraft af samarbejdet med Entrepeneurship in Denmark – Etnisk Erhvervsfremme.

Intuition og målrettet fokus
Forsker Helen Eriksen fra Copenhagen Business School og direktør Elsebeth Fogh fra Global Partner er nogle af oplægsholderne på årets konference. Sidstnævnte lægger ikke skjul på, at hun i høj grad tænker ud fra både hjerne og hjerte.

– I mit daglige arbejde gør jeg meget ud af at guide mine klienter til at træne de mere traditionelle kompetencer såsom at tænke strategisk og være målrettet og resultatorienteret. Samtidig opmuntrer jeg dem til også at sætte de mere feminine kvaliteter i spil – det at kunne følge sin intuition, at være tro mod sine følelser, og arbejde med at skabe empati, siger Elsebeth Fogh, der blandt andet yder business coaching, virksomhedsrådgivning og headhunter konsulenter til store projekter i olie- og gasbranchen.

Et led i at kvindelige ledere styrker deres forretning er også etableringen af professionelle bestyrelser. I den sammenhæng vil der på årets Kvinder Kan konference blive lanceret en helt ny e-bog målrettet kvindelige virksomhedsejere, der har et ønske om at etablere bestyrelse.

FAKTA: Redskaber og inspiration til kvindelige iværksættere
Konferencen Kvinder Kan finder sted i kampagneugen UGE46, hvor hele Danmark sætter fokus på iværksætteri og vækst. Konferencen, der arrangeres af Væksthus Syddanmark og Entrepenuership in Denmark, er blot ét af en række initiativer igangsat af Erhvervsstyrelsen. Formålet er at inspirere kvinder til at etablere og øge væksten i deres virksomheder. På hjemmesiden virksomhedskvinder.dk kan kvindelige iværksættere og virksomhedskvinder vælge mellem netværk, mentorordninger, events og arrangementer samt finde viden og statistik om kvindelige iværksættere.

Læs mere på www.virksomhedskvinder.dk

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *