Løft til IT-virksomheder i Silkeborg

200 IT-virksomheder i Silkeborg kan nu se frem til at få bedre vækstbetingelser. En ny undersøgelse skal nemlig afdække virksomhedernes kompetencebehov og sikre, at en række branchetiltag kommer til at skabe optimale betingelser for virksomhedernes forretningsudvikling i fremtiden.

Det er erhvervSilkeborg, Silkeborg Kommune, VEU-center Østjylland og IT-Forum Silkeborg, som er gået sammen om at skabe bedre vækstbetingelser for byens 200 små, mellemstore og store IT-virksomheder. Efterspørgslen kommer fra IT-virksomhederne selv, og forventningerne til indsatsen er store.

– Med godt 2.500 IT-arbejdspladser har Silkeborg Kommune en reel chance for at udvikle sig til en IT-by og blive et vækstcentrum for IT-virksomheder. Ambitionen om at forbedre virksomhedernes forretningsvilkår er et centralt punkt i byens erhvervshandleplan, siger specialkonsulent Jeppe Keller fra Silkeborg Kommunes afdeling for Analyse & Udvikling.
Undersøger kompetencebehov
Som optakt til lanceringen af en række branchetiltag undersøger parterne bag indsatsen i disse dage IT-virksomhedernes fremtidige kompetencebehov.

– Når vi snakker gode vækstbetingelser bliver kompetenceudvikling et vigtigt begreb. Jeg tror på, at vi fremover skal give IT-virksomhederne endnu bedre mulighed for at tilegne sig den nyeste viden inden for deres fagfelt, så de kan øge konkurrenceevnen, siger Jeppe Keller.

Uddannelsesleder Berit Schau Muster fra Kursuscenteret på Silkeborg Handelsskole, der er en del af VEU-center Østjylland forventer, at undersøgelsen vil vise en efterspørgsel efter kompetenceløft, som gavner hele forretningen og ikke kun enkelte medarbejdergrupper.

– Ofte ser vi at virksomheder, som efterspørger enkeltstående kompetenceløft, i virkeligheden har brug for et bredere perspektiv på deres forretning. Vi arbejder derfor gerne med den langsigtede uddannelsesplanlægning, som afdækker, om der er de rette kompetencer til at løfte den overordnede strategi. Det betyder, at alle medarbejderne kan få en kompetenceplan i stedet for, at det kun er enkelte medarbejdere, der kommer på kursus, siger Berit Schau Muster.
Nyt initiativ for IT-virksomheder
Selvom undersøgelsens resultater først foreligger endeligt i februar, er ét tiltag allerede godt på vej til IT-virksomhederne. Tiltaget, som går under navnet Silkeborg Valley, har til formål at skabe overblik over lokale IT-virksomheder og deres kompetencer.

– Et godt overblik er en basal forudsætning for, at IT-virksomhederne kan finde nye relevante samarbejdspartnere. Samtidig skaber det gode muligheder for, at ordrer kan placeres i Silkeborg, hvad enten de kommer lokalt, nationalt eller internationalt fra, siger Steen Olsen, der er netværksagent hos iKRAFT og en af initiativtagerne.

Et centralt budskab i Silkeborg Valley bliver at se andre IT-virksomheder som kilde til ny inspiration og forretningsudvikling frem for som konkurrenter.

– Med Silkeborg Valley ønsker vi at give virksomhederne mulighed for at bruge IT som omdrejningspunktet for både individuel og fælles forretningsudvikling. Vi tror på, at initiativets hjemmeside kan være en central platform for vækst og innovation inden for eksempelvis e-handel, sociale medier og nye, intelligente produkter, slutter Steen Olsen.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *