Ny uddannelse på Silkeborg Tekniske Skole

Ny uddannelse på Silkeborg Tekniske Skole – DEKORATIONSMALER!
Fra august 2011 udbyder Silkeborg Tekniske Skole den eftertragtede uddannelse til DEKORATIONSMALER. Uddannelsen udbydes i et tæt samarbejde med TEC i Gladsaxe og Svendborg Erhvervsskole og kan følges på én af de tre malerskoler på Sjælland, Fyn eller i Jylland.

Siden begyndelsen af 1900-tallet har der ikke eksisteret nogen formel uddannelse inden for specifikt dekorativt malerarbejde i Danmark. Oprindeligt kender vi Dekorationsmaleren fra eksklusive udsmykningsopgaver på slotte og herregårde, men også fra spændende og mere kreative dekorationsopgaver set i bybilledet.

Den nye uddannelse til Dekorationsmaler knytter naturligt bånd til dengang, hvor den professionelle maler mestrede de oprindelige dekorative maleteknikker, men i dag er uddannelsens fokus rettet mod de nyeste og mest innovative dekorationsteknikker f.eks. airbrush, som bl.a. kendes fra udsmykning af biler.

”Vi har nogle af landets dygtigste undervisere, og vi glæder os meget til at uddanne den næste generation af engagerede og professionelle dekorationsmalere”, siger direktør Peter Kristoffersen på Silkeborg Tekniske Skole.

Fakta om Dekorationsmaleruddannelsen:
– Uddannelsen er opbygget af arbejdsmarkedsuddannelser: 15 moduler med en samlet varighed på 30 uger.
– Start på Silkeborg Tekniske Skole i august/september 2011.
– Hvert modul afsluttes med en projektopgave.
– I uddannelsesforløbet vil der indgå ekskursioner.
– Uddannelsen kvalificerer deltagerne til at søge optagelse i den Internationale certificering for dekorationsmalere, QDP – Qualified Decorative Painter.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *