Prestigefyldt europæisk patentpris til dansk iværksætter

Den europæiske patentpris blev i dag for første gang uddelt til en dansk iværksætter og opfinder.

iværksætter Jens Dall Bentzen, Dall Energy, Hørsholm, vandt i dag Den Europæiske Patentpris for sin udvikling af en særlig biomasseovn, der allerede i dag producerer varmeenergi til 6.000 indbyggere i Bogense.

Den Europæiske Patentpris, der også bliver betegnet som ”de gyldne palmer” blev i dag uddelt i Budapest ved European Inventor Award 2011. iværksætteren Jens Dall Bentzen fra Dall Energy vandt i kategorien ”bedste opfinder i små- og mellemstore virksomheder”.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Det er iværksættervirksomheder, som Dall Energy, der er med til at skabe vækst og ikke mindst at sikre nye, danske arbejdspladser. Jeg er stolt over, at dansk erhvervsliv igen viser, at landet er med helt fremme, når det gælder miljøvenlige teknologier.Dall Energy er en helt ung virksomhed, der beviser, at man ikke behøver at være stor for at kunne udtage patenter i verdensklasse. Med prisen høster både Dall Energy og Danmark international anerkendelse, der bidrager til at sætte Danmark på det europæiske landkort.

Prisvinder og stifter af Dall Energy, Jens Dall Bentzen:

Jeg er meget beæret over prisen. For mig er det meget vigtigt hele tiden at undersøge, om tingene kan gøres anderledes og bedre, og det er fantastisk at opleve, at en idé, jeg fik for tre år siden, og som først ikke bestod af andet end en hurtig skitse, i dag modtager international anerkendelse. Nu er næste mål at gøre vores biomasseovn til en dansk eksportsucces.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *