Shark Solutions rejser 30 mio. kr. til grøn teknologi

Ny kapital fra den tyske genbrugsvirksomhed Reclay Holding og VF Venture skal sikre væksten i Shark Solutions danske såvel som udenlandske aktiviteter. Virksomheden er den eneste i verden, der effektivt kan genanvende laminat fra bilruder

Shark Solutions A/S har netop rejst 30 mio. kr. i ny egenkapital. Tre fjerdedele af kapitalen kommer fra tyske Reclay Holding GmbH. En fjerdedel kommer fra VF Venture, som er en del af Vækstfonden. Foruden kapital kommer Reclay Holding også med nye kompetencer, og for at styrke de fælles interesser er Michael Laupper, adm. direktør i Reclay Holding, indtrådt i bestyrelsen. Shark Solutions har hidtil været ejet af ledelsen og VF Venture.

Shark Solutions har specialiseret sig i at genanvende de store mængder laminat, der bruges som sikkerhedsfilm i bilruder. Og markedet er enormt. Der er i dag ca. 750 mio. biler i verden. Hvert år får godt 8 pct. af disse udskiftet forruden pga. stenslag, og yderligere 8 pct. bliver skrottet og erstattet af nye biler. Hertil kommer glas fra byggeindustrien. Jens Holmegaard, adm. direktør i Shark Solutions, vil bruge den nye kapital til at udvide både de danske og de internationale aktiviteter.

”Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at styrke vores kapitalgrundlag i en tid, hvor det generelt er svært at rejse ny kapital. Midlerne skal bruges til vækst. Vi samler vores danske aktiviteter på en ny adresse, hvor vi samtidig etablerer en helt ny produktionslinje. Desuden styrker vi vores igangværende amerikanske ekspansion ved at etablere produktion i USA, og vi planlægger endnu en produktionslinje i Europa,” siger Jens Holmegaard.

Shark Solutions har i dag 20 medarbejdere og har brugt de seneste seks år på at udvikle den teknologi, der separerer laminat fra glas. Det genbrugte laminat kan nu anvendes som råstof i en lang række industrielle processer. Produktion ligger i dag i Svebølle mellem Holbæk og Kalundborg samt i Belgien. Hos Reclay Holding, som nu er medejer af Shark Solutions, glæder man sig til det nye samarbejde.

”Vi er en dynamisk og vækstorienteret gruppe af virksomheder, som altid er interesseret i nye internationale forretningsområder, som kan supplere vores eksisterende forretninger. Vi ser meget frem til at bruge vores erfaring og knowhow inden for logistik samt vores kontakter inden for miljø og international handel med genbrugsmaterialer til at udvikle Shark Solutions,” siger adm. direktør Michael Laupper.

Partner i VF Venture og bestyrelsesformand i Shark Solutions, Bjarne Henning Jensen, er meget tilfreds med styrkelsen af selskabets finansielle fundament.

”Shark Solutions er et bevis på, at når danske virksomheder kan og tør tænke på udvikling af miljørigtige løsninger med internationalt sigte, så er der også penge at hente selv i et trængt kapitalmarked,” siger bestyrelsesformanden.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *