Silkeborg Kommune gennemfører solcelleprojekt på trods af lovændringer

På trods af den netop gennemførte lovændring på solcelleområdet har Silkeborg Kommune valgt at følge et igangsat solcelleprojekt til dørs og fortsat satse på solcellerne. Den første af tre udbudsrunder er netop gennemført, og fem skoler og en del af rådhuset vil i løbet af juli og august få de første solceller på tagene.

– Trods de ændrede regler på solcelleområdet, er det stadig en fornuftig investering. Derfor fortsætter vi arbejdet med at opsætte solceller på de udvalgte skoler og på rådhuset til gavn for både miljøet og økonomien i kommunen, siger Thomas Kjems Lyngvad, der er ingeniør ved Silkeborg Kommune.

Mange kvalificerede bud
Der har været stor interesse for at byde på solcelleprojektet, og i alt 23 virksomheder har afgivet tilbud på solcelleanlæg. I vurderingen af tilbuddene har kvalitet og sikkerhed været et nøgleord, og der er bl.a. lagt vægt på, at de udførende medarbejdere har en såkaldt KSO-certificering som garanti for god kvalitet i det udførte arbejde. Vinderen af udbuddet er Vejle-virksomheden Sunit ApS.

– Der har været rigtig mange kvalificerede virksomheder, som har budt ind på opgaven. Vinderen er valgt ud fra en samlet vurdering af, hvor meget anlægget kan producere, projektets pris samt projektstyringen, oplyser ingeniør Palle Holdt fra rådgivningsvirksomheden Balslev A/S.

Den anden budrunde kommer i august og den tredje i september. Udbudsformen for de to næste faser vil først ligge fast, efter at kommunen og deres rådgiver har evalueret den netop gennemførte runde.

I samme omgang besluttes hvilke bygninger, der skal have sat solceller på taget i anden og tredje fase.

Stort forarbejde forud for projektet
Forud for projektet har Silkeborg Kommune gennemgået de mulige placeringer af de op til 30 kommende solcelleanlæg. I gennemgangen har der været fokus på bygningernes el-forbrug og el-forbrugsmønster, samt hvordan tagene vender i forhold til solen. Det har resulteret i at en lang række skoler og institutioner er de bedst egnede, hvilket bl.a. giver mulighed for at inddrage Viden om Solceller og alternative energiformer i undervisningen på skolerne i Silkeborg.

Tidsplan:
1.etape: Projektering: april – maj, Udbud: juni, Udførelse: juli – august
2.etape: Projektering: juni, Udbud: august, Udførelse: september
3.etape: Projektering: august – september, Udbud: september, Udførelse: oktober – november

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *