Små og mellemstore virksomheder mangler at tage email marketing seriøst

Desværre forbinder rigtig mange virksomheder email marketing med noget useriøst. Med de mange oftest uønskede reklamemails, som tidligere nemt fandt vej til din indbakke. Og det er synd fastslår en ekspert – der ligger et stort indtjeningspotentiale og signifikante besparelser – lige for fødderne af både b2b og b2c virksomheder.

Vi modtager dem alle. Nogle elsker at få så mange som muligt – andre afskyr enhver tanke om dem. Og hos andre igen hviler eksistensen af deres virksomhed på dem. Vi taler om email marketing beskeder – eller kort og godt nyhedsbreve.

De nyeste amerikanske tal (fra slutningen af 2011) tegner et billede af et enormt uudnyttet potentiale. Kun 4% af de mindste Amerikanske virksomheder, med 0-19 ansatte, anvender et nyhedsbrev overfor deres kunder og potentielle kunder. Lidt bedre bliver det i segmentet 20-99 ansatte, hvor hver femte har kastet sig over den digitale direct mail alder. Selv de, efter Amerikanske forhold, mellemstore virksomheder med 100-499 ansatte halter gevaldigt bagefter – 35% benytter sig af email marketing.

Først ved de rigtigt store virksomheder, +500 ansatte, stiger anvendelsesgraden signifikant – 75% af virksomhederne sender nyhedsbreve til sine kunder.

”Der er ingen grund til at tro, at tallene for de danske virksomheder er meget bedre”, fortæller email marketing ekspert Kim Østergaard fra konsulentvirksomheder Loyalitet.com. ”Og hos de virksomheder der sender nyhedsbreve, er der næsten ingen som benytter sig af nogen former for segmentering – selvom det øger resultaterne med 4-10 gange”.

Hvorfor den dårlige udnyttelse – i disse krisetider
Med en kontaktpris så lav som 0,2 øre (baseret på den største mailpakke fra MailPlatform.dk), er email marketing den billigste direkte kontaktform. Og flere af de førende systemer, vil med deres indbyggede CRM funktionalitet, være et optimalt værktøj til at optimere f.eks. salgsstaben i en b2b virksomhed.

”Ved at give sælgerne information om, hvilke kunder der interesserer sig for det pågældende budskab netop nu – eller mere detaljeret information om hvilke budskaber i mailen de reagerer på, vil en b2b virksomhed kunne målrette deres salgsindsats”

”Vi har en mindre b2b virksomhed, der anvender vores løsning, og med en pakke til få hundrede kroner i måneden, har de opnået fantastiske resultater med at målrette deres opsøgende salg mod detailbutikker”, reflekterer Kim Østergaard.

Det basale først – dernæst det avancerede
Ligesom med alle andre tiltag, er det vigtigt at kunne kravle først. En ambition om at kunne skabe de flotteste og mest intelligente nyhedsbreve, med dynamisk indhold fra CRM eller web-shoppen bør ikke være først på ønskelisten.

Det er vigtigt at have et godt velkomstflow, der tager den nye modtager af virksomhedens nyhedsbrev godt i hånden. Velkomstflowet starter med formularen på din hjemmeside, hvor dine besøgende og kunder kan tilmelde sig dit nyhedsbrev.

Dernæst skal der udarbejdes en god skabelon, og grundstamme til indholdet, i din virksomheds marketing mails. Den gode skabelon og indholdet – gør tilsammen forskellen på åbnings- og klikraterne. Salgstrakten starter med åbningsraten, hvor et attraktivt budskab og grafisk fremtoning, får modtagerne til at klikke sig videre for at læse mere, udvise interesse eller købe dine produkter.

Et mål kunne være, hvis du er b2b virksomhed, at alle mailmodtagere forsynes med en sælger reference. På den måde kan resultaterne af dine udsendelser, let formidles videre for personlig opfølgning. For b2c virksomheder vil personlig opfølgning oftest være en umulig opgave. Her kunne første aktivitet være, at segmentere modtagerne, efter deres adfærd i det forrige nyhedsbrev. Adfærden vil oftest være, har de åbnet eller ikke åbnet mailen. Er mailen åbnet – hvad har den potentielle kunde klikket på – solgte vi noget til ham eller hende.

Når du er fortrolig med processen, og har opnået succes med fremgangsmåden, er det tiden at påbegynde de næste faser. Den organisatoriske udvikling er også her den vigtigste.

De næste faser på vej mod succes med email marketing
De næste faser handler om segmentering og relevant indhold. Ved at opdele dine kunder i interessegrupper eller kundegrupper, kan du målrette de enkelte mails.

Det vil ikke være unormalt med en firedobling af kunder der klikker sig videre fra din mail, hvis f.eks. det første produkt relaterer sig til netop deres situation. Dermed er indtaget i din salgstragt blevet betragteligt større, og vigtigst er relevansen af trafikken mangedoblet.

Hvis du har en online tøjforretning, der sælger både dame-, herre- og børnetøj, kunne segmentering basere sig på modtagerens præference for f.eks. børnetøj.

Baseret på danske erfaringer, vil salget fra den pågældende mail være 4-10 gange så stort, hvis de første billeder og budskaber målretter sig mod kundens profil. Videnskabeligt set kan man tale om hjernen som et filter, der sænker barrieren, når den udsættes for noget relevant.

Dernæst kan egentlig one-to-one kommunikation udvikles. Det kan f.eks. være baseret på kundens adfærd i tidligere mails eller på virksomhedens website eller webshop. ”Hos MailPlatform.dk samarbejder vi med en dansk leverandør af adfærdsbaseret sporings software, der kan levere et rigtig one-to-one datagrundlag baseret på forbrugerens købshistorik og øvrig online adfærd”, slutter Kim Østergaard.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *