Store tanker kommer også fra små lande siger Tina Edgar

Tina Edgar Store tanker kommer også fra små lande Vi ønsker at afsætte så lille et aftryk på verdens miljø som muligt, og at give så meget som muligt tilbage.’ Tina Edgar – Unique Carepieces. Derfor giver restproduktion mening for Iværksætter Tina Edgars forretningssans – og dyreparker verden rundt.

Hver dag storproduceres beklædning og tilbehør rundt om i verden. Det skaber store spildproduktioner som sideeffekt. ’Spild af ressourcer’, tænkte Tina Edgar. ’Vi må sende et stærkt signal med krav om øget fokus på vores eget ansvar i verden.’

’Som udgangspunkt ser jeg, som designer og menneske, muligheder i stort set alt. De store mængder af spildproduktion der er i modeindustrien, for eksempel i form af skindrester fra produktion af tasker, bælter og handsker. Resterne kan ikke bruges – eller kan de?’, spørger Tina Edgar retorisk og fortsætter, ’I disse tider med mangel på ressourcer og en skrantende økonomi må opfindsomheden styrkes. Jeg skabte derfor disse enkle og ganske unikke armbånd, som jeg videreudvikler løbende og sælger både fra min webshop og engros. For hvert solgt armbånd donerer vi minimum 10 kr. til udvalgte organisationer som Verdens Naturfonden, Ree Park Foundation og Red Orangutangerne på Borneo. På den måde tager vi fra og giver tilbage til naturen.’

Kreativ med sans for verden
Tina Edgar er designer og indretningsarkitekt fra Århus, men verden er så meget større end hovedlandet og opmærksomheden er rettet mod især verdens dyr og deres svindende naturlige habitater. Fokus var derfor på både at skabe en forretning for sig selv og samtidig at kunne give et tilskud til bevarelse af de store, vigtige naturreservater i verden.

Og hvad blev så Tinas løsning? Jo, da der ikke er langt fra tanke til handling i Århus, så blev firmaet ’Tina Edgar – Unique Carepieces’ grundlagt komplet med webshop, aftaler om opkøb af skindrester og produktion i Danmark.

Og hvad er det så vi taler om?
’Tina Edgar – Unique Carepieces’ er armbånd i restskind trukket gennem ringe af stål og messing.
De har hver især et unikt, råt udtryk, som bestemmes af skindtypen og indfarvningen.
Restproduktionen betyder, at der ikke er mange af hver style og at hvert armbånd er et unikt item med smukke, naturlige særpræg.
Skruelukning, som giver ny størrelse med et snuptag. Prisen er absolut brugervenlig: 399,-/599,- for et helt unikt skindarmbånd.

Og selvfølgelig følger designet også med tiden og der er nu skabt en kollektion med rhinestones. Bling til dem der vil dresse hverdagen eller festen lidt ekstra op og en af vasket traktordækslange. Naturligvis også genbrug af aflagt materiale.

I dag, et år efter virksomhedsstart, sidder Tina’s armbånd på både politikere og almindelige danskere. ’Jeg tror, jeg har gjort det lettere at være god ved sig selv og ved verden samtidig’, smiler Tina. ’ I bund og grund handler det om at bevare naturen så intakt som muligt med de midler vi har.’

Næste skridt er videreudvikling af produkterne og forhåbentlig udskrivning af store checks til de udvalgte organisationer.

Iværksætter Tina Edgar – Unique Carepieces har eksisteret i godt et år. Armbåndene sælges fra tinaedgar.dk og udvalgte forhandlere i Danmark.
http://www.tinaedgar.dk/

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *