Storstilet solcelleprojekt snart en realitet i Silkeborg

Solceller er ved at blive en naturlig del af bygninger rundt omkring i landskabet, og inden udgangen af 2013 vil man se op til 30 nye solcelleanlæg på blandt andet skolerne i Silkeborg Kommune.

Silkeborg Kommune investerer markant i energibesparelser i de kommende år. Hele 112 mio. kr. over tre år, hvoraf 25 mio. kr. investeres i solceller til kommunale bygninger.

2 års forarbejde forud for projektet
Forud for udbuddet har Silkeborg Kommune gennemgået de mulige placeringer af de op til 30 kommende solcelleanlæg. I gennemgangen har der været fokus på bygningernes el-forbrug og el-forbrugsmønster, samt hvordan tagene vender i forhold til solen.

”Det er sjældent, at vi oplever et så kvalificeret grundlag, som vi har set i Silkeborg. Tilgangen til projektet er helhedsorienteret, og det er afgørende i denne periode, hvor så mange virksomheder etablerer sig inden for solcellebranchen. Derfor skal man være ekstra opmærksom på kvaliteten i ydelserne. Vores anbefaling er blandt andet, at leverandører og håndværkere altid skal være certificerede,” siger områdechef Lars Nørgård Holmegaard fra Balslev A/S.

Sikre vækst og udvikling
Projektet udbydes i tre etaper, som skal være færdige inden udgangen af 2013. Den første etape forventes udbudt i begyndelsen af juni 2013.

”Det er ikke tilfældigt, at vi vælger at satse på solcellerne i Silkeborg. Projektet understøtter vores målsætning om at reducere vores CO2 udledning og blive en endnu grønnere kommune, og samtidig kan vi være med til at sikre vækst og udvikling i kommunen,” siger borgmester Hanne Bæk Olsen, Silkeborg.

Tidsplan:
1. etape: Projektering: april – maj, Udbud: juni, Udførelse: juli
2. etape: Projektering: juni, Udbud: juli/august, Udførelse: august – september
3. etape: Projektering: august – september, Udbud: september, Udførelse: oktober – november

Forside

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *