To spændende bygninger i Silkeborg præmieret

Fredag den 30. september 2011 var arkitekturens dag. Det blev fejret ved at uddele præmier for god arkitektur til to spændende bygninger.

Vinderne blev arkitekt Lise Juel for et enfamiliehus syd for Them, og Årstiderne Arkitekter for EnergiMidts administrationsbygning på Tietgensvej i Silkeborg.

Lise Juel: Enfamiliehus syd for Them
Huset præmies, fordi der ved udformningen af huset med den enkle og afklarede ydre fremtræden er vist respekt for den storslåede omgivende natur.

Huset er opdelt i to sammenbyggede smalle to-etagers enkelthuse og en separat udbygning, der alle er meget velproportionerede både hver for sig og som en helhed. Husenes enkle geometriske hovedformer og den enkle materialeholdning i form af matsorte træbeklædte ydervægge og sort tagpapdækning er befriende afslappet og dejlig uprætentiøst.

De skjulte tagrender og de kantstillede planker på facaderne, der giver facaderne struktur på nært hold, er raffinerede detaljer, der på én gang både underordner sig og understøtter helheden og helhedsindtrykket.

Årstiderne Arkitekter: EnergiMidts administrationsbygning
EnergiMidts nye administrationsbygning præmieres for den helhedstænkning, der ligger bag en integreret anvendelse af materialer og grønne teknologier i bestræbelserne på at tænke bæredygtighed ind i realisering, drift og medarbejderbehov.

Bygningen er i sig selv et showroom, hvor man kan opleve hvordan energioptimering, kunstnerisk udsmykning, intelligente teknologiske løsninger og medarbejderbehov er tænkt sammen i en helhed og integreret direkte i bygningens udformning.

Bl.a. er huset bygget med energiproducerende solcelleskodder, som ikke kun bidrager til at skabe energi, de tilføjer også huset et levende udtryk dagen igennem, når de via intelligent teknologi og brugerstyring bevæger sig frem og tilbage på glasfacaden og derved tilpasser dagslysmængde og indeklima til medarbejdernes behov inde i bygningen.
Projekterne udstilles i foyeren på Silkeborg Rådhus, Søvej 1 i Silkeborg i oktober måned.

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *