Uambitiøse iværksætter planer truer velfærden

Holder de seneste meningsmålinger stik, vil ganske snart sidde med en rød regering anført af socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt. Og mens de sidste ugers valgkamp har koncentreret sig om alt fra afskaffelse af regionerne, til tredjepartsforhandlinger og en forlænget arbejdsuge, står et alvorligt tema uberørt tilbage: iværksætteriet.

Dumpekarakter til politiske partier
Emil Blücher, 18 årig ung iværksætter og studerende, har fulgt de valgkampen tæt, og spørger man ham, er politikkernes manglende ambitioner på iværksætterområdet faretruende. ”Flertallet af de politiske partier, har ingen konkrete planer der tager stilling til, hvad man vil gøre for, at stimulere iværksætteriet. Skal vi bruge den nye 7-trins skala, kan jeg ikke andet end at give hovedparten af partierne karakteren -3, svarende til den karakter man opnår i uddannelsessystemet, når man enten ikke møder op til en eksamen, eller når præstationen er tæt på ubrugelig”.

Manglende interesse, eller skæv mediedækning?
Spørger man Emil Blücher, er det ikke tilfældigt at det slår sløvt til, når det kommer til at fokusere på iværksætteriet. ”Politikerne er optaget af de emner, som der bliver taget op af medierne under valgkampen. Debatten har overhovedet ikke fokuseret sig på iværksætteri, og dét at drive selvstændig virksomhed” Også den generelle mediedækning af iværksætterne, får verbale tæsk med på vejen, af den unge iværksætter. ”Vi skal helt tilbage til 2007 for at finde et dansk tv-program, der satte fokus på iværksætteri. Det er sørgeligt at DR og TV2 ikke engang kan formå, at producere ét enkelt program om emnet, som der kan give de unge danskere modspil og motivation” Hertil refererer iværksætteren, til den forpligtelse som blandt andet påhviler Danmark Radio. ” DR’s public service forpligtelse burde sikre, at fokus ikke rettes mod Sidney Lee samt Amalie fra Paradise – men det gør den ikke. Det er direkte sørgeligt at personer som dem skal fremhæves, frem for nogle der faktisk har noget på hjerte, og noget at bidrage med. Det sender et skævt signal, om at realitystjerner er landets rollemodeller”

Trussel for danskernes velstand og velfærd
Dét faktum, at iværksætteriet ikke har spillet nogen rolle under valgkampen, anser Emil Blücher som et stort problem, som på sigt vil kunne skade Danmarks indtjening, så der kommer færre penge i statskassen. ”Som det er nu, går det den forkerte vej. Iværksætter- og multimediebeskatning, samt et forslag om en jernring rundt om København, gavner ikke iværksætteriet – det skader det. Når man så vil ligge brugerbetaling på uddannelse fra rød bloks side, for alle der efter endt uddannelse tager ud i verdenen, for at hive viden med hjem til Danmark, står det først rigtigt galt til” Flere politiske partier har dog under valgkampen fokuseret på vækst, men ifølge Emil bunder det for de flestes vedkommende i en omgang tynd snak. ”Mange partier har åbenbart for glemt at overveje, hvilke bevæggrunde erhvervslivet har for at investere i Danmark. Vi har hverken et konkurrencedygtigt skattetryk, eller fleksible ordninger for virksomhederne. Det eneste vi har, er masser af bureaukrati. Der er ingen naturlov som siger, at det er attraktivt at være iværksætter, uanset hvad man bydes fra politisk side – en ting som flere partier glemmer i øjeblikket”

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *