Udviklingspakken styrker væksten i landdistrikterne

Regeringen har i dag indgået aftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative om en udviklingspakke. Pakken indeholder en række initiativer, der vil stabilisere den finansielle sektor og øge finansieringsmulighederne for små og mellemstore virksomheder.

“Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes for erhvervs- og vækstminister Ole Sohn at indgå aftalen med en så bred kreds af Folketingets partier om en udviklingspakke. Danske virksomheder har igennem meget lang tid været hårdt ramt af den kreditklemme, der er øget i takt med bankernes finansielle problemer. Udviklingspakken vil give langt bedre finansieringsmuligheder for især de små og mellemstore virksomheder”, siger Carsten Hansen.

Udviklingspakken indeholder en række initiativer, som især vil forbedre adgangen til risikovillig kapital i virksomhederne i landdistrikterne. Helt centralt er initiativet om at flytte ejendomsengagementer for 17 mia. kr. fra FIH til Finansiel Stabilitet, så FIH igen kan øge udlånsomfanget til små og mellemstore virksomheder. Men også etableringen af et landbrugsfinansieringsinstitut vil få stor betydning for virksomhederne i landdistrikterne.

“Mange håndværkere, landbrug og små industrivirksomheder er virkeligt hårdt trængte i øjeblikket. Med aftalen får bankerne i provinsen så at sige luft til at øge udlånsomfanget til virksomhederne. Det vil stimulere virksomhedernes vækstmuligheder og give mulighed for nyansættelser. Det er en meget, meget vigtig aftale for virksomheder og landbrug i landdistrikterne”, siger Carsten Hansen.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *