Vækstprojekt fra Væksthus Syddanmark har boostet Vejle virksomhed

 Vækstprojekt fra Væksthus Syddanmark

T-Rex Engineering fra Vejle er en af 10 virksomheder, der har deltaget i et koncentreret vækstprogram ved Væksthus Syddanmark. Resultatet var markant vækst på trods af finanskrisen.

10 virksomheder, som har deltaget i Væksthus Syddanmarks vækstforløb Growthbooster, har i gennemsnit øget omsætningen med 76 procent siden projektets start i 2009. Det viser en ny rapport. Samtidig vurderer størstedelen af deltagerne, at de har fået indfriet deres vækstmæssige potentiale. En af dem er T-Rex Engineering fra Vejle.

 – Vores største udfordring før Growthbooster var at fastlægge en strategi for at vokse. Vi valgte undervejs, at vi skulle vokse ved at fordoble vores produktportefølje på to år med alt, hvad dertil hører af udfordringer. Gennem Growthbooster har jeg fået sikret, at det er den rigtige strategi, forklarer direktør Steen Meldgaard fra T-Rex Engineering.

 Santana og Toto

 T-Rex beskæftiger sig med udvikling og produktion af tilbehør til guitarer, herunder pedaler, forstærkere, kabler med mere og eksporterer til 50 lande. Blandt de mest berømte brugere af T-Rex udstyr er Carlos Santana og Steve Lukather fra Toto.

 Rapporten om vækstprogrammet Growthbooster viser ikke blot en stigning i omsætningen, men også en stigning i overskuddet på 39 % samt 53 % flere ansatte i perioden 2008-2010 – mens finanskrisen var værst. Dét viser effekten ved et koncentreret vækstforløb for virksomheder med højt potentiale.

 – Programmer som Growthbooster er vigtige, fordi de ofte både består af netværk mellem virksomheder og faglig sparring over en længere periode. Virksomhederne bliver udfordret og får nye øjne på deres aktiviteter, siger projektleder for Growthbooster, Pernille Kjær, Væksthus Syddanmark.

 

Potentiale indfriet

 De deltagende virksomheder har ifølge rapporten i nogen til høj grad fået indfriet deres potentiale for vækst. Et potentiale, som ikke nødvendigvis ville være blevet opnået på egen hånd.

 – En succesfuld virksomhed kan selvfølgelig godt klare sig selv, men rapporten viser, hvor markant effekten er, når en virksomhed deltager i et vækstprogram og er villig til at modtage input og bruge dem, fastslår Pernille Kjær.

 Fakta

 

 • Rapporten om vækstprogrammet Growthbooster er udarbejdet af Pluss Leadership A/S.
 • 10 virksomheder deltog i Growthbooster
 • De deltagende virksomheder fik tilbudt:
  • Foranalyse med væksthjulsanalyse
  • Personprofilanalyse af deltagerne
  • 4 undervisningsmoduler
  • Forelæggelse af vækstplan i springboards
  • 3 netværksmøder
  • 10 timers individuel praktisk rådgivning
  • Mulighed for sammensætning af et advisory board
 • Growthbooster var et samarbejde mellem Væksthus Syddanmark, CONNECT Denmark og Idea Kolding.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *