Vækstvilkårene er styrket

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen offentliggør i dag regeringens årlige konkurrenceevneredegørelse, der tager temperaturen på de danske vækstvilkår.
Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Der er behov for, at styrke vækst og produktivitet i Danmark. Det kræver et langt sejt træk. Verden omkring os står ikke stille, og det kræver en vedholdende indsats at sikre, at danske virksomheders vækstvilkår er konkurrencedygtige. Jeg er derfor glad for, at Konkurrenceevneredegørelsen viser konkrete resultater af regeringens reform- og vækstpolitik i form af forbedringer af vækstvilkårene.
Konkurrenceevneredegørelse 2011 dokumenterer klokkeklare fremskridt på de områder, der har betydning for væksten på længere sigt. Stadig flere får en uddannelse, og de danske investeringer i forskning og udvikling er blandt de mest ambitiøse i OECD. Vi har styrket virksomhedernes adgang til risikovillig kapital og eksportmulighederne, og vi har nedbragt de administrative byrder.
Samtidig har ambitiøse skattereformer styrket tilskyndelsen til at investere, arbejde og uddanne sig. Reformer af efterlønnen og reduktion af dagpengeperioden styrker både arbejdsudbuddet og de offentlige finanser. Danmark har derfor på mange måder et godt afsæt for at skabe nye højproduktive job og vækst, når det atter går opad på de globale markeder.

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *