Vi netværker slet ikke nok online

15 % af danskerne benytter LinkedIn eller andre karriere-orienterede sociale netværk på nettet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, og det er slet ikke godt nok, lyder meldingen.

”Hvis folk vidste, hvor effektiv en aktiv tilstedeværelse på LinkedIn kan være, så havde tallet være væsentligt højere.” Det mener iværksætter Morten Vium, som er redaktør på ModerneJobsøger.dk

Han henviser til en amerikansk undersøgelse, der viser, at over 60 % af de adspurgte virksomheder har fundet en medarbejder på et socialt netværk, som de efterfølgende har ansat.

”Der går måske et par år inden, vi når det niveau i Danmark, men det kommer.” siger iværksætter Vium.

”Sociale medier giver virksomhederne en helt unik mulighed for at lave en kvalificeret vurdering af deres kandidater. Det har de opdaget i USA, og danske virksomheder vil snart følge efter.”

Også selvom man er tilfreds lønmodtager, rummer LinkedIn en masse karrieremuligheder. Der findes mange danske grupper på LinkedIn, der hver især fokuserer på et specifikt fagområde. Det giver rigtig gode muligheder for at sparre, debattere og netværke med ligesindede kollegaer som man ellers ikke ville komme i kontakt med.

Rigtig mange headhuntere bruger desuden LinkedIn som søgemaskine, når de skal finde egnede kandidater, og det kan koste dyrt, hvis man ikke har en profil.

”LinkedIn har udviklet sig til erhvervslivets interaktive telefonbog, og hvis du ikke står i telefonbogen, så går du altså glip af nogle spændende henvendelser.” slutter iværksætteren Vium.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *