Vi vil gøre en forskel

En ansvarlighedsbølge er skyllet ind over Danmark. Danskerne engagerer sig som aldrig før i den gode sag. Det er blevet trendy at vise samfundsansvar, og socialt iværksætteri får ganske almindelige, men initiativrige danskere til at skabe store re-sultater til gavn for andre – ved at forene det bedste fra to verdener, nemlig den gode sag og den gode forretning.

For eksempel Erik Thorsted, medstifter af Natteravnene, som har formået at skabe en reel folkebevægelse med lokalforeninger i 262 byer i Danmark. Et projekt, der foreløbig har fået 30.000 danskere op af sofaen hver fredag og lørdag aften for at gå rundt som frivillige i natte-livet og skabe tryghed i lokalmiljøet iført deres kendte gule jakker. Eriks og Natteravnenes historie bliver fortalt i Caroline Boserup og Illa Westrup Stephensens nye bog Om at gøre en forskel – Socialt iværksætteri fra Vejle til Vestafrika, der udkommer den 9. november 2012.

Boserup og Stephensen fortæller i bogen fem historier om nyere danske, meget forskellige – men succesrige – sociale iværksættere: Natteravnene, Baglandet, Team Succes, Maternity Worldwide og Refugees United. Og de inddrager en række eksperter, der giver deres indspark til svære discipliner som finansiering, professionalisering og synlighed, som er uomgængelige, hvis den gode idé skal realiseres.

Caroline Boserup, journalist og tidligere nyhedsvært på TV2, har bl.a. været redaktionschef for Danmarks Indsamling på DR og skrevet en lang række artikler om Afrika. Illa Westrup Ste-phensen, tidligere advokat, har arbejdet flere år som social iværksætter og er medstifter af organisationen Maternity Worldwide, én af bogens fem cases.

Om at gøre en forskel – Socialt iværksætteri fra Vejle til Vestafrika af Caroline Boserup og Illa Westrup Stephensen udkommer den 9. november 2012 hos Gyldendal Business. Den koster 300,- på www.GyldendalBusiness.dk og kan købes i alle landets boghandlere.

http://www.natteravnene.dk

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *